Besättningstabell

Besättningstabellen är hjärtat i foderstatsberäkningen. Där samlar du alla dina foder. Det kan handla om eget grovfoder och spannmål men också köpfoder som du vill hålla koll på vad det innehåller för olika näringsämnen.

Sökrutan används för att välja ut rader i besättningstabellen.

Symbolerna i kolumnen funktioner används för att göra olika saker med fodermedlen.

Den första, soptunnan, raderar fodret.

Den andra kopierar fodret till blandningsfunktionen.

Den tredje, pennan och blocket, låter dig editera fodret, dvs ändra i det. Det kan du göra direkt i tabellen. Det finns dock andra funktioner som att beräkna LFU-parametrar i editeringsfunktionen.

Den sista funktioner är för att kopiera fodret till den egna fodermedelstabellen. Den är praktisk för rådgivare som tycker att en viss foderblandning kan vara praktisk att använda för fler kunder. Kopiera den då till den egna fodermedelstabellen. Den är alltså ett mellanting mellan besättningstabell och generell fodermedelstabell.

Längst ner finns funktioner för att hämta foder från den generella fodermedelstabellen till besättningstabellen. Skriv in numret i den vänstra rutan och klicka på knappen eller välj i från listrutan i mitten. Om du skriver in sökord så begränsas urvalet i den nedrullbara listan. Knappen till höger lägger in en tom rad som du kan fylla i själv.